Korkealaatuiset materiaalit ja vastuullinen valmistus


Lanka ja värit


Latinalaisesta Amerikasta peräisin olevat riippumatot symboloivat elämäniloa, joka ilmenee voimakkaina väreinä. Jotta auringonsäteet eivät haalistaisi alkuperäistä väriloistoa, La Siesta käyttää maineikkaiden tuottajien väriaineita, kuten Cibaa tai Dystaria. La Siestan tuotteiden valon- ja vedenkestävyys testataan  laboratorioissa. Sopivan langan valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä riippumaton kehitystyössä. Langan tulee olla lujaa kestävyyden takaamiseksi. Samalla sen tulee olla pehmeää ja ilmavaa, jotta kankaan rakenne olisi miellyttävä.Puuaineet


Riipputuolit ja päätypuulliset riippumatot saavat normaalin muotonsa päätypuiden ansiosta, jotka pitävät kankaan levitettynä. Tähän tarkoitukseen käytetään puuta, joka kasvatetaan Forest Stewardschip Councilsin (FSC) kriteerien mukaisesti kestävässä metsätaloudessa. Puu on jalostettu ja käsitelty niin, että se ei rapistu ja niiden väri sekä koostumus kestävät vaativissa olosuhteissa. 

Taidekäsityö

Latinalaisen Amerikan monilla alueilla riippumatto on ihmisten pääasiallinen nukkumapaikka. Myös La Siestan eteläamerikkalaiset riippumattoklassikot valmistetaan perinteiseen tapaan: kolumbialaisten Cadejos-tyylillä ja brasilialaisten Veranda-tyylillä. Meksikossa La Siesta panostaa yli 200 vuotta vanhaan ”Mallas”-kudontatekniikkaan. Kangas tehdään useimmiten nykyaikaisilla kangaspuilla. Ripustusosat ja ripustusnyörit valmistetaan puolestaan käsityönä useiden pienten vaiheiden kautta. 

 

Kudontatekniikka

Tuotteiden valmistamisessa panostetaan erityisesti kangasosaan. Kudontatekniikan ansiosta kangas on erittäin pehmeää, mutta samalla myös riittävän lujaa kestääkseen suuren rasituksen.

FSC-sertifioitu puu

FSC - The mark of responsible forestry

La Siestan käyttämästä puusta 98 % on Forest Stewardship Council®:in (FSC®) sertifioitua. Forest Stewardship Council® (FSC®) on tärkein kansainvälinen instituutio, joka arvioi ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää metsätaloutta ja puunjalostusta. FSC-leima myönnetään kymmenen periaatteen ja 56 indikaattorin perusteella, jotka pohjautuvat maailmanlaajuisesti voimassaoleviin metsänhoidon FSC-standardeihin. Näiden standardien mukaisesti hoidetut metsät voivat saada FSC-leiman. Kaikkien La Siestan riippumattojen ja riipputuolien puiset osat valmistetaan FSC-sertifioidusta materiaalista. Track & Check

Kaikissa La Siestan päätypuullisissa riippumatoissa ja riipputuoleissa on FSC-Tracking-koodi. Tämän koodin avulla voidaan jäljittää tuotteen alkuperä, saada selville käytetyt puulajit ja tarkistaa sertifikaatin tyyppi. 

Kestävä metsänhoito on tärkeä osa hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja lajien monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Ostamalla FSC®-sertifioituja tuotteita myötävaikutat kestävään metsänhoitoon Etelä-Amerikassa.

 

Luomupuuvilla

Luomupuuvillan tuotannossa ei käytetä vahingollisia tuholaismyrkkyjä ja vältetään yksipuolista viljelyä. Tämä suojelee maa- ja pohjavesiä ja samalla myös suoraan maanviljelijöiden terveyttä. Voittoa tavoittelematon Textile Exchange -järjestö on sertifioinut kaikki La Siestan luomupuuvillatuotteet OE100 standardien mukaisesti.

Noin 25 % ympäri maailmaa käytetyistä tuholaismyrkyistä käytetään puuvillan tuotannossa. Samaan aikaan vain 2,4 %  maailmanlaajuisesta hyötyviljelyalasta on käytetty puuvillan viljelyyn. Tavanomainen puuvillantuotanto käyttää lisäksi erittäin paljon vettä, joka ei kaikkialla ole yhtä lailla ehtymätön luonnonvara kuin Suomessa.

Luomupuuvillan viljelemisessä veden käyttö on huomattavasti vähäisempää kuin tavanomaisen puuvillan viljelyssä. Kiertoviljelyssä maaperän luonnollinen hedelmällisyys säilyy. Luomupuuvillan viljelijät järjestäytyvät useimmiten osuuskunniksi. He saavat luomupuuvillalleen korkeamman hinnan ja ovat näin ollen riippumattomampia maailmanmarkkinoiden puuvillahinnoista.

 

 
Textile Exchange
La Siesta myötävaikuttaa luomupuuvillan ostamisella pienviljelyn kestävään kehitykseen sekä lajien monimuotoisuuden säilyttämiseen viljelyalueilla.

Textile Exchange on palkinnut luomupuuvillatuotteemme OE100-sertifikaatilla. Tämä antaa asiakkaille varmuuden siitä, että lupaus ekologisuudesta pitää paikkansa. Noin neljännes puuvillatuotteistamme on saatavilla luomuna.


Socila

Socila on La Siestan perustajan Alexander Grisarin alkuunpanema hanke. Hankkeen tarkoituksena on edistää luomupuuvillan tuotantoa ja viljelijöiden asemaa latinalaisessa Amerikassa. Lisäksi La Siesta auttaa paikallista elinkeinoa jakamalla tietotaitoa ja auttamalla hankkimaan kehitysapujärjestöjen rahallista tukea.

Socila on keskittynyt tähän mennessä pääosin Kolumbiaan, jossa tuotetaan yli puolet La Siestan riippumatoista.